AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan referandum çalışmaları için geldiği Çanakkale’de Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme köyü, Lapseki’ye bağlı Güreci ve Adatepe köylerinde kahvehane ziyaretlerinde bulundu.

Ziyaret esnasında Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş,AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Lapseki İlçe Bakanı Halil Özer,İlçe Başkanları ve il Genel meclis üyeleri de eşlik etti. Turan “Bizim amacımız güçlü ve yeni bir Türkiye inşa etmek. Milletin yönetimde söz sahibi olduğu bir sistem olsun istiyoruz. Köylerimizde, şehirlerimizde gençlerimizin sayısı yüksek. Onlara daha iyi bir gelecek sunmak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Artık onlarda seçtikleri gibi seçilebilsinler diye 18 yaş ve yukarısını kapsayacak şekilde seçim yaşını aşağıya seçiyoruz. Şuanda zaten 25 yaşında ki insan seçilebiliyor, yeni sistemde 18-25 yaş arası da seçilebilecek. 100 yaşında ki bir insanın aday olması hususunda engel nasıl engel yoksa aynı şekilde 18 yaşında ki gencimiz önündeki engeli de kaldırıyoruz. Biz bu yaşlarda ki gencimizi askere gönderiyoruz, kaymakam, vali, hakim, savcı yapıyoruz güveniyoruz da milletvekili olunca mı güvenmeyeceğiz. Diyorlar ki ‘gençlik ne anlar ülke yönetmekten.’ Bizde diyoruz ki onlara sokağa çağırmak istediğinde tüm gençleri sokağa dökeceksin ama milletvekili olmasını engelleyeceksin. Öyle kafana estiği gibi gençlerimizi kullanamazsın” dedi.

Muhtarların taleplerini takip ettiklerini ve yerine getirmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Turan “Sağda solda diyorlar ki ‘yeni sistemde Cumhurbaşkanı isterse muhtarları bir gece kapatabilecek.’ Böyle bir şey yok arkadaşlar. Bunlar yalanı nasıl söyleyeceklerini şaşırdılar artık. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve geldiği andan itibaren her fırsatta muhtarlarımız ile buluşmaya gayret gösteriyor. Bu ülkenin en önemli makamı muhtarlarımızdır. Geçmiş yıllarda muhtarlıkları kapatmak isteyen, onları aşağılayan kendileridir. Bizler her bir muhtarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Su, elektrik, alt yapı, halı saha ne olursa olsun onların talepleri bizim başımızın üstünde yeri var” ifadelerinde bulundu.