AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin Yenice ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Turan, vatandaşlara yeni sistemle alakalı bilgiler verdi.

Yenice Camlı kahvede vatandaşlarla buluna AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, referandumla ilgili bilgiler verdi. 15 Temmuz’da bu milletin liderine sahip çıktığını hatırlatan Turan, “Madem bu millet Tayyip Erdoğan’a güvendi, liderinin arkasında durdu, Tayyip Erdoğan bugün var, yarın yok, AK Parti bugün var, yarın yok. Biz tekrar eskisi gibi, menderes kavgalarına, darbe girişimlerine, Özal - Demirel, Sezer - Erdoğan kavgalarına dönmek istemiyoruz. Öyle bir sistem olsun ki; Bu sistem, şahıslara bağlı olmasın. Kim olursa olsun başta, yüzde 50’den fazla oy alsın, hak etsin, ter döksün, öyle iş başına gelsin. Gelsin Yenice meydanından, kahveden yürüsün. Halkın ne olduğunu bilsin. Yüzde 50’den fazla oy alsın ve ondan sonra iş başına gelsin. Öyle olunca, ne darbeci yan bakabilsin, ne Almanya bakabilsin ne de başka bir şey olsun. Derdimiz o. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘AK Parti 15 senedir iktidarda. Ne istedi de yapamadı’ diyor. Ben itiraf ediyorum. Ben grup Başkanvekiliyim. Her kanunu geçirebiliyoruz. Her atamayı yapabiliyoruz. Şu anki sistem AK Parti için iyi bir sistem. Bizim işimize geliyor. Ama bugün Tayyip bey gider, AK Parti güçten düşer, biz tekrar 6 aylık, 1 yıllık koalisyonlar istemiyoruz. Güçlü olsun, yönetim istikrarlı olsun istiyoruz. Bu yeni paket, referandum AK Parti’ye lazım değil. Ama Türkiye’ye lazım. AK Partili yılları çıkarın, unutun. Hatırlıyor musunuz koalisyonların 6 ay, 1 sene sürdüğünü? Şu an bizim hükümetimiz kaçıncı hükümet? 65. Hükümet. 90 yıllık tarihimiz, 65. Hükümet. Bu ne demek? 1,5 yılda bir hükümet değişmiş demek. 65 hükümetin 35 tanesi 1 yılın altında sürmüş. Bugün bir bakkal açsanız, hesabı, kitabı, borcu senedi, toparlayabilir misiniz? Muhtar olsun, 1 yılda kaymakamlık nerede, belediye nerede. Mühür basmadan muhtarlık biter. AK Parti’nin güçlü olması, Tayyip Erdoğan’la Binali Yıldırım’ın uyumlu olmasından kaynaklı. Bize lazım değil bu sistem. Diyelim ki bu referandumu yapmadık. Sorun yok. Biz devam ederiz hayatımıza. Ama senin yaşadığın sıkıntıyı, torunun da yaşayacak. Demirel’le Özal kavga etmedi mi? Özal’la Mesut Yılmaz kavga etmedi mi? Hatta çok mülayim olan Yıldırım Akbulut kavga etmedi mi? Ecevit’le Sezer kavga etmedi mi? Hangi dönemde Cumhurbaşkanı ile Başbakan kavga etmedi? Çünkü bu sistem, kavga üreten bir sistem. Şimdi diyoruz ki, AK Parti’den sonra da, Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelirse gelsin. Ama yüzde 50’den fazla oy alsın. Halkına sırtına dayasın, kimseyle problem yaşamadan işini yapsın. Bu değişiklik, milletimizin geleceğinden duyduğumuz endişedendir. Ama bu dert ülkenin derdi” dedi.

Her fırsatta Çanakkale’ye gelerek vatandaşlarla buluşmaya çalıştıklarını da söyleyen Turan, “Dün Biga’da programlarımızı yaptık. Ardından 3-4 köy gezdik. Bugün de buradayız. Bizim bir derdimiz var. Biz Ankara’nın değil Çanakkale’nin vekilleriyiz. Elimizden geldiğince, fırsat buldukça, Ankara’daki işlerimizi, sizin bize verdiğiniz vekalet görevini ihmal etmemek kaydıyla Çanakkale’mize, Yenicemize geliyoruz, sizlerle dertleşiyoruz, hem üzerimize düşen ne konu varsa onları değerlendiriyoruz. Biz, Yenice’yi seviyoruz, sizleri seviyoruz. Çünkü siz varsanız bizim kıymetimiz var. Siz varsanız bizim Ankara’da anlamımız var. Eğer bu milletin desteği olmasa, duası olmasa, ne bizim kıymetimiz var ne de Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın o kadar güçlü yürüme imkanı olmaz. Buraya geldiğimizde, bir arkadaşımız, ‘Köprü yapılacak mı onu söyle bana’ demişti. Demiştik ki; ‘Biz şimdiye kadar ne söz verdiysek yaptık. Yapamayacağımızı da söz vermedik. Ama köprüyle ilgili bizim sözümüz var. ‘O köprü oraya olacak’ demiştik. Temelini attık mı? Bizim için temeli atılan iş, biten iştir. Başlamışsak, inşallah, Allah hepimize ömür versin, beraber açmaya gidelim. Zamanı gelecek, o köprüyü açacağız. Ama ben bir şey daha demiştim; ‘Biz o köprüyü yaparız ama, biz, kalpten kalbe yol yapmak, köprü yapmak istiyoruz’ demiştim. Köprüler olur, işler olur, makamlar mevkiler olur. Önemli olan hatıralarımızdır. Yanlış yapmamaktır. Millete rağmen iş yapmamaktır. Ayağımız yere sağlam basarak, şahsi kaprisleri, problemleri öne çıkararak değil, Yenice’yi, Çanakkale’yi, Türkiye’yi önceleyerek iş yapmaktır” diye konuştu.

Çanakkale’ye yatırımların süreceğini de söyleyen Turan, “Köprüyle ilgili gururumuz var, mutluluğumuz var. Köprünün en çok istifade edeceği yerlerden birisi Yenice olacak. Gelibolu - Lapseki, sıra bekleyerek bir şekilde geçiyordu karşıya. Ama Yenice’nin meyvesi sebzesi ürettiği zaman, karşıya geçme derdi olunca sıkıntı oluyordu. Ama şimdi o sıkıntı olmayacak. Bir başka sebep; O köprünün bağlantı yolları buralardan çıkacak. Buradan arabasına binen Yeniceli hiçbir yere uğramadan çok kısa sürede İstanbul’a, Tekirdağ’a ulaşacak. Balıkesir otoyolu da yine bu hat üzerinden geçiyor. Allah birlik beraberlik versin, bunların hepsi olur. Ayvacık, Ezine, Bayramiç o havza içerisinde bir tarım gıda OSB’si yapacağız. Buranın meyvesine, sebzesine katkı sağlayacak. 2018 Troia yılı olsun istiyoruz. Çanakkale’nin her tarafında turizm imkanı artsın istiyoruz. Kazdağları başlığı altında, Yenice turizmine katkı sağlayacak. Bizim bu memlekete borcumuz var. Şehitlerimize, gazilerimize ne yapsak bu borcumuzu ödeyemeyiz. 15 Temmuz’da, Yenice’si de, İstanbul’u da, Ankara’sı da, tüm millet bize sahip çıktı. Devletine sahip çıktı. Biz ne kadar çalışırsak çalışalım, Yenice’ye olan borcumuzu ödemiş olmayız. Çanakkale’deki hastanemiz bitti. Taşınma aşamasına geldik. 500 yataklı, boğaz manzaralı devasa bir tesis. Çanakkale hastanesi, otelden 10 kat daha iyi. O yüzden iş yaptık mı, böyle yapmak lazım. Bölge hastanesi gibi, şehir hastanesi gibi şahane bir tesis oldu. 2 aya kadar yolu bitecek ve bu yaz taşınacak. Altını çiziyorum, otelden daha iyi bir hastane. Çanakkale’de tüm ilçelerde hastane, okul, hükümet binası iddiamız devam ediyor. 2 yıl sonra da Yenice’de davul zurnayla açacağız inşallah” dedi.