Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 9 bakan ile birlikte gerçekleştirdiği Yunanistan ziyareti kapsamında, Atina’da 5-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Yunan İş Konsey toplantısına Çanakkale’yi temsilen Ticaret ve Sanayi Odası heyeti katıldı.

ÇTSO heyeti toplantılar çerçevesinde Yunanistan Kalkınma ve Rekabet Bakanı Konstantinos Skrekas ve Yunanistan Seyahat Acentaları Birliği (HATA) Başkanı Lyssandros Tsilidis ile görüşmelerde bulundu ve Çanakkale’yi tanıtma, işbirliği projelerini konuşma fırsatı buldu. Atina’daki Türk-Yunan İş Konseyi toplantısına katılan ÇTSO heyetinde Yönetim Kurulu üyeleri Güven Barış Yüksel, Selçuk Semizoğlu, Mustafa Kansu ve Emin Aydoğan yer aldılar. Ayrıca Belediye Meclis Üyesi Fikri Başer, Avukat Erdoğan Madak ve Se-Ba Orman Ürünleri şirketinden Şakir Semizoğlu Çanakkale’den katılımcı olarak yer aldılar.

Türk-Yunan İş Konseyi toplantısına katılan Çanakkale heyeti çeşitli iş görüşmeleri de yaptılar. Özellikle turizm konusunda Yunanistan Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Lyssandros Tsilidis ile yapılan görüşmede, Çanakkale’deki seyahat acentaları ve otelciler ile kapsamlı işbirliği yapılması konusu ele alındı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’un da katıldığı görüşmede, ÇTSO yöneticileri, Yunan tarafına Çanakkale’yi tanıttı ve özellikle 2015 yılının önemine değindi. Görüşmede, Çanakkale’nin turizm potansiyelinden karşılıklı olarak yararlanılması ve ortak olarak 2015 yılında gerçekleştirilebilecek projeler ele alındı.

ÇTSO heyetinin bir başka görüşmesi Yunanistan Kalkınma ve Rekabet Bakanı Konstantinos Skrekas ile oldu. Yunan bakan ile özellikle inşaat ve sanayi alanında ortaklaşa yapılabilecek projeler görüşürken, Bakan Skrekas, ayrıntılı olarak Batı Trakya’da uygulanan teşviklerden söz etti ve Çanakkaleli girişimcileri ülkeye yatırım yapmaya davet etti. Çanakkale heyeti görüşmenin anısına Yunanistan Kalkınma Bakanı Skrekas’a plaket sundu ve Çanakkale’ye davet etti.