Çanakkale’de, bazı parklarda zehirli yiyecekler bırakarak sokak hayvanlarının öldürüldüğünü savunan bir grup hayvan sever, Belediye hizmet binası önünde toplanarak hayvanları zehirleyenleri protesto etti.

Bazı bölgelerde, zehirli yiyecekler atarak sokak hayvanlarının bilinçli şekilde zehirlendiğini öne süren hayvan severler, belediye binası önünde buluşarak basın açıklaması yaptı. Buradaki eyleme, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da destek verdi. Grup adına konuşma yapan Yasemin Kohen, yapılan hayvan katliamlarını gerçekleştirenleri bulmaya söz verdiklerini belirterek, “Çanakkale Belediyesi’nin de biz hayvan severlere destek vereceğine, çağdaş Çanakkale profiline gölge düşüren bu katliama sessiz kalmayacaklarına yürekten inanıyorum. Yaşam hakkına saygı duymayan bir toplumu uygar bir toplum olarak nitelendiremeyiz. Tarih yatan bu topraklarda, şehit kanıyla sulanmış bu kutsal topraklarda geri kalmış zihniyetleri, yaşam hakkına, insana ve hiçbir canlıya saygısı olmayan, uygarlıktan bir haber bu canileri önce Allah’a sonra da yüce Türk adaletine havale ediyorum. Katiller ortaya çıkana kadar da sessiz kalmayacağız” dedi.

Yapılan hayvan katliamlarını kınadığını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sokakta başıboş gezen sokak hayvanlarının Zabıta ekiplerine bildirildiği takdirde, toplanarak Belediye Hayvan Barınağı’nda bakılacağını söyledi.