Çankırı’da dezavantajlı grupların en büyük destekçisi olan ve genç, yaşlı, kadın, çocuk, engelli olmak üzere bakıma muhtaç herkese sahip çıkmaya devam eden Çankırı Belediyesi, 21-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda bakıma muhtaç yaşlıların evlerini temizleyerek dualarını aldı.

Çankırı Belediyesi, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi bünyesinde oluşturduğu ekip ile günlük yaşantısını kendi başına devam ettirmekte zorlanan bakıma muhtaç yaşlıların mağduriyetini gideriyor. Altı yıldır evde temizlik hizmeti veren Belediye, 65 yaş üzerinde kendi işini göremeyen ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşların evlerine giderek yaşam kalitelerini arttırmak için her yeri temizliyor. Belediye, rutin olarak yaptığı evde temizlik hizmetini Yaşlılara saygı Haftası’nda da gerçekleştirdi. Evde temizlik hizmeti için oluşturulan ekipler, kendi işini göremeyen yaşlı vatandaşların evlerini temizleyerek evlere adeta bahar havası getirdi.

Çankırı’da yaşayan yaşlı vatandaşların ayağına ihtiyaç duydukları hizmetleri götürebilmekten gurur duyduklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çankırı belediyesi dezavantajlı gruplara hizmette sınır tanımayan bir belediyedir. Ülkemizin kalkınmasında kıymetli büyüklerimizin gençliklerinde verdikleri emek yatmaktadır. Yaşlılarımızın her biri ülkemizin ve milletimizin yaşama ve ayakta durma kudretinin en büyük göstergesidir. Onlar, en güzel günlerini bu ülkeye hizmet ederek, bu ülkeyi ayakta tutarak geçirdiler. Şimdi de biz onları daha iyi yaşatmak ve ayakta tutmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Bizden dualarını ve güler yüzünü esirgemeyen tüm büyüklerimin ellerinden öpüyorum.” diye konuştu.