Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) kuruluşunun 10. yılında fakülte ve yüksekokullarında eğitimlerini tamamlayan binlerce öğrencisini mezun ediyor.

10. Bilim, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında organize edilen mezuniyet töreni, ÇAKÜ öğretim görevlileri ve mezun öğrencilerin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün ardından konuşan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, bu yıl Karatekin Üniversitesinin kuruluşunun 10. yılı olduğuna dikkat çekerek, “2017 yılı mezuniyet dönemi Çankırı Karatekin Üniversitesinin kuruluşunun onuncu yılına denk gelmesinden dolayı bizim için ayrıca anlamlıdır. Biz burada geçmişi kırk yılı bulan yüksekokulumuzun ve çeyrek asra yakınlaşan Orman Fakültemizle tarihi temellerini üniversitemizin geçmişinde bulabiliyoruz. İçinde bulunduğumuz kampüsten daha iyi anlaşılacağı üzere ülkemizdeki yükseköğretim seferberliğinde yirmi birinci asrın izlerini daha fazla taşıyoruz" dedi.

"Mezun sayısı 13 bine ulaştı"

Üniversitenin kurulduğu yıldan bugüne mezun ettiği öğrencilerin sayısının 13 bine ulaştığını dile getiren Ayrancı, “Çankırı’da yaklaşık kırk yıl önce başlayan yüksek öğretimin üniversitemizin kurulduğu 2017 yılına kadar verdiği mezun sayısı yaklaşık 13 bindir. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne on yılda verilen mezun sayısı da yaklaşık 13 bine ulaşmıştır. Elbette bu sayı büyüyen ve gelişen üniversitemize bağlı olarak her geçen gün daha da artacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halkoyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösteri gerçekleştirildi.