Çankırı Belediyesi tarafından Kent Merkezi ve Yakın Çevresi Trafik Planlama Çalışması Projesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan sunum sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve İl Trafik Komisyon üyelerine yönelik gerçekleştirildi. Şehir plancısı Mehmet Arslantürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Aykurt tarafından gerçekleştirilen sunumda trafik akışı, trafik yoğunluğu ve trafik sorunların çözümüne ilişkin konular ön plana çıktı.

Çankırı’daki trafik probleminin ortadan kaldırılması ile ilgili gerçekleştirilen sunumda trafiği rahatlatıcı çalışmalar ve çözümler istişare edilerek sorunların çözümüne yönelik olarak ortak ve geçerli bir karar alınması planlandı. Uzun süren etüt çalışmaların tanıtımının yapıldığı sunumda trafik akışı ve yoğunluğu, otobüs durakları, taksi durakları, otoparklar, sinyalizasyon, bisiklet yolu, şerit devamlılığı, yol durumu ve yolların işletme özellikleri, trafik sirkülasyonu, yol ağı ve kavşakların mevcut durumları gibi pek çok farklı konu yer aldı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehirdeki trafik problemleri üzerinde uzun süredir çalıştıklarını söyledi. Kentin sorunlarının neler olduğunu iyi bildiklerini ifade eden Dinç, "Ekibimiz tarafından trafik sorunlarının neler olduğu ve çözümüne ilişkin konular aylarca çalışıldı. Bizim amacımız kentin sorunlarına ilişkin bu önemli meseleyi istişare ederek çözebilmektir. Herkes fikrini söylesin, şehrimiz için en iyisi neyse ona karar verelim. Trafik sorununu çözmek için birlikte hareket edelim" şeklinde konuştu.

Yapılan sunumun ardından katılımcıların soruları yanıtlandı ve trafik sorunlarına ilişkin önerileri dinlendi.