Muğla’da düzenlenen uluslararası bal yarışmasında dünya ikincisi olan İbrahim Meral’a Çankırı Valisi Vahdettin Özcan plaket verdi.

Çankırılı arıcı İbrahim Meral, 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ne eş zamanlı olarak bu yıl ilk kez yapılan ve Türkiye’deki bal üreticilerinin yanı sıra 8 ülkeden 140 yarışmacının katıldığı bal yarışmasında kendi kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Dünya 2.’si olan Meral’i makamında kabul eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, başarılarından dolayı Meral’i kutlayarak kendisine plaket takdim etti.

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, son yıllarda Çankırı’da arıcılığın önemli gelişme gösterdiğini ifade ederek, gençlerin de bu sektöre yönelmeleri gerektiğini anlattı.

Uluslararası bal yarışmasında dünya ikinciliğini kazanan Meral de yapılan değerlendirmeler sonucunda balların Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi laboratuarlarında incelendiğini anlattı.

BAL ALIRKEN DİKKAT EDİN

İncelenen ballar arasında içerisinde antibiyotik bulunan balların elendiğini ifade eden Meral, "Orijinli kekik ve geven balının kalitesinin daha üstün olduğu bu incelemelerde ortaya çıktı. Bu inceleme sonucu Türkiye birincisi, dünya ikincisi olduk. Vatandaşlarımız bal alırken dikkatli olacak ve güvendiği kişilerden alacak. Ayrıca gerçek bal 40 ile 80 lira arasındadır. Ona özellikle dikkat edin" diye konuştu.

Meral, Vali Özcan’a arıcı körüğü, arıcı eldiveni ve arıcı önlüğü hediye etti.