ANKARA (AA) - Başkent Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği tarafından dört engelliye düzenlenen törenle tekerlekli sandalye verildi.

Dernek tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde konferans düzenlendi.

Konferans, engellilerin yaşamın zorluklarını anlatan kısa film gösterimiyle başladı.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, yaptığı konuşmada, kaymakamlık olarak engellilerin hizmetine ve sorunların çözümüne hazır olduklarını söyledi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de Anneler Günü'nü kutlayarak, anneliğin çok kutsal olduğunu dile getirdi. 

Başkent Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sebati Karakılıç ise bugüne kadar engelsiz yaşam için yapılan tüm çalışmalara destek veren herkese teşekkürlerini sundu. 

Henüz hamileyken bebeğinin özürlü olacağını öğrenmesine karşın doğum kararı almasından ötürü Zehra Avşar dernek tarafından "Yılın Annesi" olarak seçilerek, plaketle ödüllendirildi. Engellilerin yaşamlarını konu alan hikayelerinden ötürü Ecem Karakılıç'a da "Yılın Engellisi" ödülü takdim edildi. 

Dernek tarafından Ayşe Kılıç'a tekerlekli sandalye verildi. Kılıç'a tekerlekli sandalyeyi AK Parti milletvekili adaylarından Selim Cerrah takdim etti. 

Cerrah, AK Parti hükümetleri döneminde engelli vatandaşlara sunulan hizmetlerin artırıldığını dile getirerek, "Biz, gerçekten engelli vatandaşlarımızı engelli olarak değil, değerli olarak gördük. Onların hayır dualarının bizim için ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz" dedi.

Diğer tekerlekli sandalyeler de Satılmış Koç, Ali İhsancan Albacak ve Aysun Elmas'a verildi.