Çankırı Karatekin Üniversitesi Milli Değerleri Koruma ve Yaşatma Topluluğu tarafından hazırlanan programla ölümünün 39. yılında Şair ve Yazar Hüseyin Nihal Atsız anıldı.

Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa akademisyenler Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen Çankırı İl Başkanı Nuh Yalçın ve öğrenciler katıldı.

Topluluk Başkanı Batıkan Yörükoğlu’nun açılış konuşmasının ardından öğrenciler Emre Yolcu ile Kürşat Kuş “Gelen Yolcu” ve “Kürşat’ın Sofrasında” isimli şiirleri seslendirdiler.

Şiirlerin ardından kürsüye gelen programın konuşmacısı Yazar Hayri Yıldırım, Hüseyin Nihal Atsız’ın bir duruşun adı olduğunu ve ailesinden, zamanından, geleceğinden fedakârlık ederek duruşunu şiirleri, yazıları ve romanları ile tüm dünyaya anlatmaya çalıştığını söyledi.

Yıldırım “Atsız, dil, tarih ve edebiyat alanında dönemin önde gelen bilim adamlarından dersler almış, bu alanda uzmanlaşmaya çalışmıştır. Yaptığı bilimsel çalışmalar ve yazdığı kitaplar, onun ciddi ve çalışkan bir bilim adamı olduğunun apaçık ispatıdır. Bu nedenle Atsız, her şeyden önce bu kimliğiyle takdir görmesi gereken bir şahsiyettir. Yaşadığı dönemin en usta tarihçilerinin ve dilcilerinin bile üzerinde çalışmaya çekindiği konuları, en ince ayrıntılarına kadar araştıran, bilimsel alanda çok değerli eserler bırakmıştır” dedi.

Anma programı Yazar Hayri Yıldırım’ın öğrencilerin sorularını cevaplaması ile sona erdi.