Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, ulaşımdan konut kiralarına, sağlıktan sosyal çalışmalara birçok konuda açıklama yaparken, "Öğrenciyi yolunacak kaz gibi görmeyin" dedi.

Kent Konseyi odasında basın toplantısı düzenleyen Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, okulda yaptıkları değerlendirmeler sonucunda öğrencilerin birçok sıkıntısı bulunduğunu tespit ettiklerini ve bu sıkıntıların acilen çözülmesi gerektiğini anlattı.

Tuğrul, öğrencilerin ulaşım ve konut kiraları anlamında büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, "Şehir içi ve şehirler arası ulaşım fiyatları gerçekten çok pahalı. Ayrıca otobüsler eski ve bakımsız. Bu anlamda yetkilerden çözüm bekliyoruz. Çözüme kavuşturulması gereken bir başka konu da ev kiralarıdır. Bu anlamda ev sahiplerini duyarlı olmaya, işadamlarını da yeni yurt ve pansiyon yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Üniversite yönetiminden teknik geziler düzenlemesini talep eden Tuğrul, ayrıca Karatekin Üniveristesi çatısı altında bir kariyer merkezi oluşturulması ve bu merkezin öğrencilere staj imkanı tanımasını gerektiğini kaydetti.

Kız öğrencilerin kampüste sözlü tacize maruz kaldığını ifade eden Tuğrul, "Bu anlamda kampüs giriş ve çıkışlarının yeniden gözden geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca üniversitenin kampüs içinde öğrencilere ücretsiz servis hizmeti vermesini istiyoruz. Belediye otobüsü kampüs öğrencileri kampüs girişinde bıraksın, bu serviler de öğrenciyi gitmek istediği fakülte durağına götürsün. Kampüste meydana gelecek acil olaylarda kullanabileceğimiz bir taksimiz yok. Yetkililerden kampüs içerisine bir taksi durağı kurmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kampüs yolunun öğrencileri korkuttuğunu ifade eden Tuğrul, "Okula gidip gelirken, hepimizin yüreği ağzına geliyor. Artık öğrenci şehre inmeye korkar oldu. Yarın kar yağdığında daha büyük sıkıntılar olacak. Ayrıca öğrencileri taşıyan servisler eski ve bakımsız. Can yanmadan, kar yağmadan gerekli önlemin alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tuğrul, her kesime aynı mesafede durduklarını sözlerine ekledi.