Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "Babanın evladına vermeyeceği desteği TKDK üreticilere veriyor" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret eden Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, göreve yeni başlayan kurum koordinatörü Orhan Bağlan’a hayırlı olsun temennilerini iletti.

Bağlan’dan TKDK destekleriyle ilgili brifing alan Şahin, TKDK’nın verdiği desteklerle tarım ve ekonominin hareketlendiğini ifade ederek, 2012 yılından bu yana kurumun Çankırı’ya büyük destek sağladığını kaydetti.

Şahin, el sanatları ve yöresel ürünler konusunda Çankırı’da tuz, küpecik peyniri ve tarhana gibi ürünlerin ön plana çıkartılabileceğini vurguladı.

TKDK’nın verdiği desteklerle kentin kalkınacağını ve kente yatırım yapan firmaların sosyal sorumluluk kapsamında kente destek sağlayacağını dile getiren Şahin, "Aspir üretimi noktasında bilgilendirme yapmalıyız. Yöresel ve el ürünleri noktasında aktif olmalı ve değerlerimizi öne çıkartmalıyız. TKDK Çankırı için büyük bir şanstır. Yüzde 50’nin üzerinde hibe oranı çok büyük bir destektir. Babanın evladına vermeyeceği desteği TKDK üreticilere veriyor. Bence bundan faydalanmalı ve faydalanmaya teşvik etmeliyiz. Bu anlamda bu toplantıya katılan herkese görev düşüyor"

Şahin, toplantının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.