Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında, 5 yıl boyunca dikilecek olan fidanların 10 bini Kahramanmaraş Şerefoğlu mevkiinde dualarla toprakla buluştu.

Yapılan duanın ardından açıklama yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, “Orman Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi arasında imzalanan ağaçlandırma protokolü kapsamında Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü organizesinde Şerefoğlu Mahallesi sınırları içerisinde 10 bin adet fıstık çamı fidanını toprakla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Önemli olan dikimini yaptığımız fidanlara daha sonraki yıllarda düzenli kontrollerini sağlamaktır” dedi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Kıyam ise, “Bölge müdürlüğümüz 2014 yılı ağaçlandırma programında yer alan 500 hektarlık alana kadınlarımızın ve gençlerimizin de katılımıyla toplumda fidan dikme ve yeşil örtünün genişletilmesi konusunda farkındalık oluşturulması için ağaçlandırma çalışması yapılmaktadır” dedi.