Samsun’da "Durup Dikilmekle, Gelip Dikmek Arasında Ormanlar Kadar Fark Var" sloganıyla, Büyük Oyumca Mahallesi’nde bulunan bir alana 2 bin adet badem fidanı dikildi.

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Bulvar Alışveriş Merkezi, Parlife Organizasyon işbirliği gerçekleştirilen etkinlikte, Büyük Oyumca Mahallesi’nde bulunan bir alana 2 bin adet badem fidanı dikildi. Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri arkasındaki alanda öğrenciler yağmurlu havaya aldırmayıp fidanları toprağa dikti.

Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için düzenlenen etkinlikte, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen badem ağacı fidanları katılımcılara ücretsiz dağıtılarak, tüm fidanlar toprakla buluşturuldu. Özellikle öğrenciler, ellerine aldıkları kürek ve kazmalarla önce badem fidanını dikeceği yeri kazdı, ardından Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla fidanları toprağa dikti. Etkinliğe destek veren ziyaretçilerin isimleri fidanlarının önünde yer alan künyelere yazıldı.

Topluma ağaç sevgisinin aşılanması amacıyla düzenlenen etkinlikte, dikilen badem fidanlarının mahalle halkına katkı sağlaması hedefleniyor.