Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğünün yazılı açıklamasında ;  

“05.06.2015 tarih ve 29377 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2015-2016 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı (MAK) gereği, 2015–2016 Av Sezonu için 1. grup kuşlardan olan Bıldırcın ve Üveyik avı ile 2. grup memelilerden olan Yaban Domuzu ve Çakal avı, İlimizde 18 Ağustos 2015 tarihinde başlamıştı.

II. Grup kuşlardan Kınalı Keklik avı, III. Grup kuşlardan Kaya Güvercini, Tahtalı, Sakarmeke, Sakarca Kazı, Yaban Ördekleri, Karatavuk, Çulluk avı ve 1. grup memelilerden olan Yaban Tavşanı, Ada Tavşanı, Tilki, Kaya Sansarı avı ise 17 Ekim 2015 tarihinde açılacaktır. 

Avcıların avcılık yapabilmeleri için avcılık belgesi ve avlanma pullarını İl Şube Müdürlüğümüzden temin etmeleri, avlanmaya yasak bölgelerde avlanmamaları, İl Şube Müdürlüğümüz sınırları içerisinde bulunan her yerin tescilli avlak olması nedeniyle avlanma günlerinin haftanın 7 (yedi) gün olduğu bu nedenle avcılık belgesine sahip avlanma pulunu alan her avcıya verilen 2015-2016 MAK kitapçığının ilk sayfasında da anlatıldığı şekilde AVBİS (Av Yönetimi Bilgi Sistemi) üzerinden avlanılacak avlaktan bir gün öncesinden izin alınması ve o gün sadece izin alınan avlakta avlanılabileceği, avlanma limitleri dahilin de avlanmaları, avlanma esas ve usullerine uygun avlanmaları gerekmektedir. (Avlanma süresi sabah gün doğumundan 1 saat öncesi ve akşam gün batımından 1 saat sonrasıdır. Gece ışık kaynağı yardımı ile avlanmak yasaktır.) (Ayrıntılı Bilgi için Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunulması gerekmektedir.)'' denildi.