Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çağrı merkezi olan ALO 181 hattını arama sayısı her geçen gün artıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaptıkları aramalarda telefon operatörlerine memnuniyetlerini dile getiren vatandaşların ALO 181 sayesinde bir telefonla sorunlarını çözüme kavuşturma ayrıcalığını yaşadığı vurgulanarak, merkezi arayan vatandaşların yüzde 54’ünün kentsel dönüşüm hakkında bilgi almak için aradığı belirtildi. Kentsel dönüşümün ardından en fazla aramanın ise çevre yönetimi uygulamalarına ilişkin gerçekleştiği kaydedildi. Bırakılan çağrıların yüzde 89’unun bilgi, yüzde 8’inin şikayet ve yüzde 3’ünün de ihbar olarak kayıt altına alındığı ve ilgili birimlere iletildiği belirtilen açıklamada, “Merkezin en fazla arandığı iller İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Mersin. ALO 181’e gelen ihbar ve şikayetler neticesinde şikayete konu olan işletmelere bu yıl toplam 12 milyon 995 bin 392 TL tutarında ceza kesildi. En fazla ceza İzmir’de kesildi. Çözüm odaklı çalışan çağrı merkezinden vatandaş memnuniyeti geçen yıla göre büyük artış gösterdi” denildi.

TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR İLK

Çevre ve Şehirlik Bakanlığı’nın bu hattı hizmete alarak Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu hat sayesinde vatandaşlar bulundukları yerde il veya ilçe merkezlerine gitmeden de Bakanlığın mevzuat alanına ilişkin tüm konularda bilgi alabiliyor, çevre konularında şikayet ve ihbarlarda bulunabiliyor. Bakanlık yetkili birimleri de ilgili şikayetleri titizlikle inceleyerek, sonucunu çağrı merkezi kanalıyla vatandaşa bildiriyor. Kentsel dönüşüm konularında da güncel gelişmeler, süreç hakkında yapılması gerekenler operatörlerin pozitif yaklaşımlarıyla vatandaşlara aktarılıyor. Çağrı merkezi aynı zamanda tapu-kadastro konularında da (online randevu, ihbar-şikayet) Eylül ayından itibaren hizmet vermeye başladı.”