Antalya’nın Kumluca İlçe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 10 çift yaban ördeği, doğal yaşam alanlarına salındı.

Kumluca Belediyesi tarafından 2012 yılında hizmete açılan Günay Sahil Tesisleri’nde oluşturulan mini hayvanat bahçesi yanında bulunan dere ve sazlık alana, Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yetiştirilen 10 çift yeşilbaş yaban ördeği bırakıldı. Yaban ördeklerini doğal yaşam alanlarına bırakma işini, Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay ve Günay Sahil Tesis çalışanları birlikte gerçekleştirdiler. Yeşilbaş yaban ördeklerinin Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi’nde yetiştirildiğini ifade eden Falay, amaçlarının yaban ördeklerinin doğal ortamlarında koruyarak insanların ve hayvanların doğal güzelliklerden faydalanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Günay Sahil Tesisleri’nin batı kısmında mini hayvanat bahçesi bulunduğunu, burada da değişik türlerde kanatlı hayvanlarla atların yer aldığını belirten Falay, “Hayvanat bahçemizin hemen yanında dere ve yaban ördeklerinin doğal ortamına uygun sazlık alan bulunuyor. Buraya 10 çift yeşilbaş yaban ördeği bırakacağız. Ördeklerimiz koruma altında olacak, bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Amacımız yaban ördeklerinin doğal ortamlarında çoğalmaları ve burada doğal bir ortam oluşması. Böylece hem hayvanat bahçemizi ziyarete gelen vatandaşlarımız doğal ortamlarında ördekleri gözlemleyebilecekler hem de doğal yaşama katkı sağlamış olacağız” dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay ve Günay Sahil Tesisi çalışanları birlikte yeşilbaş yaban ördeklerini doğaya bıraktılar. Ördekleri bırakıldıkları derede bir süre izleyen Falay ve beraberindekiler, daha sonra ördekleri ekmekle beslediler.