Ardahan’da hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışı sebebiyle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle yaban hayvanlarının yem bulmakta zorlandığı geçiş güzergahlarındaki 5 bölgede yemleme çalışması yaptı. Ekipler getirdikleri buğday ve etleri kent genelinde 5 ayrı alana bıraktı.

İl müdürlüklerinde yemlerin stok halinde tutulduğunu belirten Orman ve Su İşleri Şubesi Müdür Vekili Mehmet Özsoy, acil durumlarda gerekli yerlere yem takviyesi yapıldığını kaydetti. Yapılan çalışmalar kapsamında 2014-2015 kış döneminde 6 ton yem ve yiyecek bırakılması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirtildi. Özsoy, ağır kış şartlarında aç kalan yırtıcı hayvanların yerleşim yerlerine inerek can ve mal kaybına sebep vermesinin önüne geçildiğini, yiyecek bulmakta zorlanan memeli ve kuşların beslenmelerine takviye yapılarak hayatta kalmalarına destek sağlandığını söyledi. Özsoy, şöyle devam etti:

"Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hayvanların köylere inmesinden dolayı yemleme çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Kurtların ve tilkilerin köylere ve şehirlere inmemesi için yem atıyoruz. Bu çalışmayı düzenli olarak haftada 2-3 defa yapmak üzere çeşitli bölgelerde devam ettirmekteyiz."