Evlerde ve işyerlerinde oluşan bitkisel atık yağların kanalizasyona ve su kaynaklarına karışmasını önlemek, topluma geri dönüşüm bilinci kazandırmak, geri dönüşümden elde edilen gelirlerle engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi” başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunan Çevre Koruma Vakfı tarafından başlatılan “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi’ne” vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

ATIK YAĞ KAMPANYASINA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

“Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi”ne Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu destek veriyor.

30 BİN NOKTAYA ATIK YAĞ BİDONU YERLEŞTİRİLDİ

Proje kapsamında yurdun dört bir yanında atık yağ seferberliği başlatıldı. Okul, cami, muhtarlık ve toplu konut siteleri başta olmak üzere 30 bin noktaya atık yağ bidonları yerleştirildi. Oklularda eğitimler verildi. Muhtarlara yönelik eğitim programları düzenlendi. Afiş ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi. Vatandaşlar 444 9 924 no.lu “Atık Yağ Hattı”ndan toplama noktalarını öğrenebilir ve yağlarını en yakın noktaya bırakabilecek.

KAMU SPOTU ATIK YAĞ BİLİNCİ OLUŞTURDU

Bakanlığın Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile birlikte hazırlatmış olduğu atık yağ kamu spotu ( http://www.youtube.com/watch?v=r1rq7L5xRjM ) ile Türkiye genelinde atık yağ seferberliği başlatıldı. Kamu spotu sonrasında toplanan atık yağ oranında büyük artış sağlandı.

20 AKÜLÜ SANDALYE 100 ENGELLİ BASTONU SATIN ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından desteklenen kampanya ile engelli vatandaşlar için şu ana kadar 20 adet akülü tekerlekli sandalye ve 100 adet görme engelli bastonu satın alındı. Bu rakamın çevreye duyarlı vatandaşların katkısı ile önümüzdeki günlerde katlanarak artması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce kampanya ile ilgili olarak, “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesi ile ilgili özellikle annelerden, ev hanımlarından, öğretmenlerden, muhtarlardan ve din görevlilerinden büyük destek beklediklerini söyledi. Bakan Güllüce, “ Bu proje ile toplumsal olarak büyük bir geri dönüşüm hareketini gerçekleştirmiş oluyoruz. Böylece hem çevre kirliliği önlenmiş olacak hem de engelli vatandaşlarımız için faydalı bir iş yapmış olacağız” dedi.