KGM Gençlik Kulübü Derneği bünyesindeki Karaman Çevre Gönüllüleri Grubunun Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen “ Water is Life - Su Hayattır’ isimli Erasmus Plus Gençlik Değişimi  projesi, İspanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan ülkelerinden gelen 36 yabancı uyruklu genç ve Karaman gençlerinin katılımıyla 22 Ekim-1 Kasım 2015 tarihleri arasında Karaman’da gerçekleşiyor. Projede ‘Tasarruflu Su Kullanımı’, ‘Suyun İsraf Edilmemesi’ ve ‘Su Geri Dönüşümünün Sağlanması’ konulu oturumların yanı sıra çeşitli farkındalık yaratan etkinlikler, fidan dikimi etkinliği, kültürel tanıtımlar ve Karaman halkına açık ‘Kültür Fuarı’ düzenleniyor. İspanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere, su tasarrufunu sağlamak amaçlı yapılan çalışmaların ülkeler arası aktarımı sağlanıyor. Böylelikle ‘Yeni Uygulamalar’ ortaya çıkıyor ve başta kendi ilimiz Karaman olmak üzere Türkiye ve Dünya çapında yaygınlaştırılması ve  Karaman’ın uluslararası platformda tanıtılması sağlanacaktır. “

Projenin evsahipliğini üstlenen KGM Gençlik Kulübü Derneği bünyesindeki Karaman Çevre Gönüllüleri Grubu, projenin üçüncü gününde 6 farklı avrupa ülkesinden gelen gençler ve  üniversite öğrencilerinin de katılımıyla fidan dikimi etkinliğini gerçekleştirdi. Çok sayıda fidanı doğaya kazandıran ve bir farkındalık yaratan gençler,fidan dikiminin ardından çevre temizliği yaptı.

Projenin etkinlikleri arasında yer alan "Kültür Fuarı" ve "Yeni Uygulamaların Tanıtılması" sunumu 30 Ekim 2015 tarihinde Saat: 17:00 da Yunus Emre Konferans salonunda yapılacaktır. Özellikle Karaman'da yaşanan su sıkıntılarının giderilmesi açısından yeni uygulamaların tanıtılacağı bu programa tüm gençlerimiz ve halkımız davetlidir.

Proje Yasal Temsilcisi Ahmet Kuzu, desteklerinden dolayı Çevre ve Orman Müdürlüğüne sonsuz teşekkürlerini sundu.