Şehitkamil Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen “Bi Dünya Yeşil” 9. etap projesiyle, 9. Etap Şehitkamil Ormanı’na, 25 bin 600 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “İnşallah bizden sonraki nesiller, dikilen bu fidanlardan ziyadesiyle faydalanacaktır” dedi.

“BUGÜN GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ FİDAN DİKİMİNDE, YAKLAŞIK 25 BİN 600 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

Gazikent Bölgesi Burak Mahallesi’nde 9. Etap Şehitkamil Ormanı’nda düzenlenen fidan dikim törenine; Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıd Bestami Alkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren her yıl Mart ve Kasım aylarında bir ağaç kampanyası gerçekleştirmek üzere ‘Bi Dünya Yeşil’ projesini hayata geçirdik. İlk diktiğimiz ağaçlar, 10 santimlik bir fideydi. Allah şükür şu anda bir buçuk metre boyuna erişti. Bugünkü gerçekleştireceğimiz fidan dikiminde, 102 bin 600 metrekare alanda, yaklaşık 25 bin 600 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Şimdiki içinde bulunduğumuz alan, aslında bir dere yatağıydı. Buradaki yapılan konutlarla birlikte, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GASKİ ile yaptığımız çalışma neticesinde, yerin altına çok büyük bir yağmur hattı yapıldı. Çünkü geçmiş dönemde burada konutlar yoktu ve su açıktan akıp gidiyordu. Ama artık her taraf konutlarla dolu olunca, yağmur hattı yerin altına alındı. Bunun etrafında kalan alanda, çalışma arkadaşlarımız tarafından yaklaşık 20 günlük bir çalışmanın ardından hazır hale getirildi. Tabi bu işi yaparken bir başımıza yapmıyoruz. Başta sağ olsun, Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve Orman İşletme Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz bu ağaç kampanyalarının tamamını öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz. Yapılan çalışmaların ardından bu alanın etrafını çiti ile çeviriyoruz. 2 yıl boyunca bu fidanların can suyunu veriyoruz. Bitkiler kendine geldikten sonra artık doğal ortamda, yağmur ve doğal şartlarda büyümesine katkı sunuyoruz. Bizim buradaki hedefimiz, bu ağaçlama alanının daha sonra büyünce bu bölgeye bir mesire alanına dönüşmesini sağlamaktır. Bu çalışmalara destek veren tüm ekip arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. Hep birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. İnşallah bizden sonraki nesiller, dikilen bu fidanlardan ziyadesiyle faydalanacaktır. Ben kalıtımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“FİDAN DİKMEK, AĞAÇ DİKMEK HİZMETLERİN EN BAŞINDA YER ALIYOR”

Şehitkamil Belediyesi’nin yapmış olduğu ‘Bi Dünya Yeşil’ projesini olumlu bulduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Beyazıd Bestami Alkan ise, “Şehitkamil Belediyemizin şu ana kadar yapmış olduğu bütün güzel işleri hep görüyoruz. Fidan dikmek, ağaç dikmek, hizmetlerin en başında yer alıyor. Çünkü, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bir hadisinde; ‘Kıyamet gününde bile elinizde bulunan fidanı dikin’ diye buyuruyor. Ben başta sayın Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm Şehitkamil Belediyesi personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PROTOKOL ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER KENDİ FİDANLARINI KENDİLERİ DİKTİ

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri kendi fidanlarını dikti. Fidanı toprakla buluşturan protokol üyeleri can suyu da vererek, diktikleri fidan başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Fidan dikmeye gelen öğrenciler ve vatandaşlar da kendi fidanlarını dikerek, fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler, “Fidan dikmek çok güzel bir duygu. Hayatımızda ilk defa fidan dikiyoruz ve bizim de artık bir dikili ağacımız olacak. Diktiğimiz fidanlara kendi ismimizi de yazdık. Bize bu imkanı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz ve bu tür çalışmalarının da devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.