Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, düzenlenen eğitim programlarına katılan 2 bin 450 kişiye yetki belgesi verildiğini ve yıl sonuna kadar 4 bin kişinin sektöre kazandırılmasının hedeflediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) ile düzenledikleri çevre görevlisi, düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ve işletme, su ve atık sudan numune alma eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Nisan ayında başlayan eğitim programlarında Bakanlık, 450 kişiye çevre görevlisi, 150 kişiye düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ve işletme, 800 kişiye riskli yapıların tespit edilmesine, 800 kişiye çevre görevlisi eğitimleri verdi. Bu ay 250 kişiye su ve atık sudan numune alma eğitimi, bin 500 kişiye de çevre görevlisi eğitimi verecek. Bakanlığın verdiği eğitimlerin önemi ise inşaat, düzenli depolama tesisi, atıkların denetimi gibi sektörlerde çalışanlara yetki belgesi veriliyor olması” denildi.

Bakanlık tarafından verilen eğitimlerin önemine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, “Verilen eğitimlerin sonucunda yetki belgesi alanlar sektörde çalışmaya hak kazanacak. Belgesi olmayanlara ise çalışma izni verilmeyecek. Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak, su ve atık sudan numune alamayacak. Hedefimiz 4 bin kişiyi daha sektöre kazandırmak” dedi.