Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde çocuklar tarafından baygın halde bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı.

Çemişgezek ilçesi Tağar çayı vadisinde gezintiye çıkan çocuklar baygın halde olan bir yaban keçisine rastladı. Yaban keçisinin yaşadığını fark eden çocuklar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar ile polis ekiplerine bildirdi. Çocukların haber vermesi üzerine seferber olan ekipler, yaban keçisini bulunduğu yerden alarak tedavisi için ilçe merkezine götürdü. Veteriner hekim, tarafından ilk müdahalesi yapılan yaban keçinin kurtarılması için bir süre tedavinin süreceği öğrenildi.

Duyarlılık örneği göstere çocuklardan Yusuf Turan, “ Arkadaşlarla birlikte Tağar Çayı kıyısında yürümeye geldik. Burada yaralı bir keçi gördük. Hemen Polis abilere ve veterinere haber verdik. Yaralı keçiye müdahale edecekler. Doğal yaşama herkesin sahip çıkması lazım”dedi.

Hasta yaban keçisinin tedavisine başladıklarını belirten Veteriner Hekim Cem Avcı, “ İlçemizde Doğa Koruma ekibi arkadaşlarımız tarafından getirilen yaban keçisinin bitkin halde olduğu ve hayvanın yerden kalkmaya zorlandığı gözlenmişti. Yaban keçimize gerekli serumlar ve antibiyotikler uygulandı" diye bilgi verdi.

Gebe olduğu belirlenen yaban keçisinin tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.