Besteci ve piyano sanatçısı Tuluyhan Uğurlu, “Evrenin Gizli Mesajları” isimli çevreci konserini Adana’da seslendirdiğini belirterek, doğanın korunması için meydanlara çıkıp lafla değil sanatla duruşunu göstermek istediğini söyledi.

Uğurlu, düzenlediği basın toplantısında, çevrenin ve çevrenin değerlerinin, doğanın ve doğanın değerlerinin evreni korumanın dünyayı korumanın altını kalın çizgilerle çizmenin bahtiyarlığına ulaşmak için "Evrenin Gizli Mesajları" isimli eserini sanatseverlerin huzurunda seslendirdiğini hatırlatarak, "Dün fevkalade bir akşam yaşadık. Evrenin, dünyanın yaratılışından bugüne gelen süreçte doğanın nasıl yıpratıldığını, nasıl talan edildiğini, sanayileşme ile ne hale geldiğinin ve dünyanın gittikçe yaşanmaz bir yer olacağını ve daha da vahim olacağını insanlara anlattık. Hem görsel hem müziksel hem multivizyon gösterisi eşliğindeydi bütün bu slaytlar mesajlar hem de müziksel bir anlatımla dile getirdik ve sanatseverler çok olumlu bir şekilde defalarca takdirlerini belirttiler. Sanat insana hizmet olduğu için etrafıyla, çevresiyle bir bütündür. Dolayısıyla sanatçı da etrafıyla, çevresiyle yaşadığı tüm olaylarla yakından alakalıdır. Bunlardan ilham alır dolayısıyla çevre konusunda da bu duyarlılığın altını kalın çizgilerle çizmek için bir defa daha hem de sanatseveri de tekrar bu konuda bilgilendirmek, fikir alışverişinde bulunmak için böyle bir konser gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bu konseri Belgrad ormanlarında gerçekleştirmeyi düşündüklerini ve orada da büyük ses getireceğini umduğunu ifade eden Uğurlu, şöyle devam etti:

"Orada özel bir bölüm var, oraya piyanoyu koyup artı gelen insanlar hem orada doğanın içinde kuş sesleri, yaprak sesleri arasında öyle bir konser vermek ve bunu Anadolu’daki meydanlarda yapmak. Oradaki gelen insanlarla halkın içine bizzat inerek yapmak. Biz zaten doğayı çevreyi seven insanlarız. Maalesef bir takım gerekçelerle zeytin ağaçları yok ediliyor. Halbuki çok rahatlıkla başka yerlere dikilebilecek bir ağaçtır zeytin ağaçları. Yok efendim asırlık çınarları kesiyorlar ’kavşak yapacağız’ diye yok ’Taksim’deki parkı kaldıralım’ diyoruz. Bunlar asla kabul edilebilecek şeyler değil. İşte biz de buna karşı lafla sözle değil sanatla duruşumuzu göstermek için meydanlara çıkmak yerine bu konserler ile ifade ediyoruz."