Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bir çiftçinin, iki camekan arasındaki boşluğu değerlendirmek amacıyla kurduğu bodur elma bahçesinde dört mevsim elma yetişiyor.

Yurdun pek çok kentinde soğuk hava etkisini sürdürürken, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde dalında dört mevsim elma bulmak mümkün. Gazipaşa’nın Beyobası Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ali Özgün tarafından 7 yıl önce, iki camekan arasındaki boşluğun değerlendirilmesi amacı ile kurulan bodur elma bahçesi dört mevsim elma veriyor. Bodur elmaların ilk meyveleri, haziran ayında olgunlaşıp hasat yapılarak satışa sunuluyor. Bodur elma bahçesinde yaz aylarında da çiçek açıp kasım ayı sonunda meyveler olgunlaşmaya başlıyor. Bir taraftan da çiçek açmaya devam eden ağaçlar aileye 4 mevsim dalında taze elma sunuyor.

Çiftçi Ali Özgün bodur elma büyümediği için iki camekan arasına bunu diktiğini belirterek, "Normal elmadan daha erken, haziran ayında olgunlaşıyor. Olgunlaşan elmaların hasadını yapıp pazara sunuyoruz. Hasadın arkasından elma ağaçları tekrar çiçek açmaya devam ediyor ve elma veriyor. İkinci çiçekler kasım ayı itibarı ile olgunlaşmaya başlıyor ama ağaçlar çiçek açmaya devam ediyor. Bu ağaçta hem olgun elma hem çiçek hem de ham elma bir arada bulunuyor. Yani dört mevsim dalından elma yiyoruz” dedi.

Evin hanımı Hatice Özgün ise, elma bahçesinin devamlı çiçek açarak elma verdiğini belirterek, "İlk hasadı satıyoruz, ikinci çiçeklerin elmalarını ise kış aylarında çocuklarıma taze taze yediriyorum" diye konuştu.