Başarılı e-belediyecilik uygulamaları ile diğer kurumlara örnek olan Keçiören Belediyesi, vatandaşların işlemlerini belediyeye gelmeden rahatlıkla yapabilmelerine olanak sağlıyor.

E-belediyecilik ile hizmeti vatandaşın ayağına götüren Keçiören Belediyesi, uygulamalara altyapı sağlaması için Kent Bilgi Sistemi’ni kurarak, Keçiören’deki 51 mahallenin detaylı envanterini tüm detaylarıyla bilgisayar ortamına aktardı. Bilgi güvenliğinin sağlanmasıyla amacıyla Kent Bilgi Sistemi için belediyenin kendi yazılımı kullanıldı. Keçiören Belediyesi internet sitesi üzerinden ulaşılabilen e-belediyecilik uygulamaları kapsamında “AK Masa, Sicil Arama, e-Ödeme, Doküman Yönetimi, e-Posta Bilgilendirme, SMS Bilgilendirme, Vergi Borç Kontrol, Nikah Rezervasyonu” gibi işlemlerin sadece bilgisayar tuşlarına basılarak yapılabilmesine imkan tanıyor.

Vatandaşlar “Doküman Yönetimi” sayesinde belediyedeki işlemleri ile ilgili evrak takibini bilgisayar ortamından gerçekleştirebiliyor. Nikah için belediyeden tarih almak isteyen Keçiörenlilere, internet üzerinden rezervasyon yapma imkanı sağlanıyor. Bunun yanısıra Keçiören ilçesinde evlenenler ve vefat edenler, arsaların metrekare fiyatları, ilçedeki inşaat maliyetleri, binaların aşınma oranları, Çevre Temizlik Bedelleri hakkında araştırma yapma olanağı da bulunuyor.

VATANDAŞ BELEDİYEYİ CEBİNDE TAŞIYOR

Keçiören Belediyesi, vatandaşların sadece internet üzerinden değil, cep telefonları aracılığıyla da belediye ulaşabilmelerini sağlıyor. SMS Bilgilendirme hizmeti sayesinde vatandaşlar Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a mesajlarını iletebiliyor; “Sicil Sorgulama, Etkinlik Bildirimi, Nöbetçi Eczane Bilgisi, Ak Masa Başvuru Sorgulama, Nikah İşlemleri ve Ücretleri Sorgulama, Vergi Borcu Sorgulama” işlemlerini yapılabiliyorlar. Nöbetçi eczaneyi öğrenmek isteyen bir vatandaş “eczane” yazıp 5223’e mesaj gönderdiğinde cevap ücretsiz olarak cep telefonuna geliyor. SMS bilgilendirme işlemlerinde cevap mesajları bütün operatörlere ücretsiz olarak gönderiliyor.

İsteyen vatandaşlara e-Posta ve SMS bilgilendirme servisleri aracılığıyla “borç bilgileri, cenaze, kültürel etkinlikler, açılışlar, mahallede yapılacak kazı ve asfalt çalışmaları, en yakın KEÇMEK biriminin faaliyetleri” gibi bilgiler de iletilebiliyor.