Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Edremit Belediyesi Ambalaj Atıkları Yönetim Planı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı büyük bir katılımla yapıldı.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Kamil Saka, daire amir ve müdürleri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar katıldı. Uzmanlar tarafından doğal kaynakların korunması ve ayrıştırmanın önemi anlatılarak salon girişinde de ayrı ayrı hazırlanan toplama kutuları kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerine tanıtıldı.

19 Eylül 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projenin onaylandığını söyleyen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Hayatımızı kolaylaştıran su, konserve ve meşrubat şişeleri, yağ tenekeleri konserve salça tenekeleri, karton ve kağıtlar, plastik kapları şekillerine göre çöp teneklerine değil, geleecğimiz için geri kazanım kumbaralarına atalım” dedi.

Saka, “Vatandaşlarımızın ürünleri doğaya bırakmamasını sağlayarak geri dönüşüme kazandırmalıyız. Çünkü geri dönüşümde bir ton cam atık ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanıyor. Sadece 1 metal içeçek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile 100 watlıklık ampül 20 saat çalışabiliyor. En önemlisi geri dönüşümden 1 tok kağıt ile 17 ağacın kesilmesi önleniyor. Edremit Belediyesi Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında vatandaşlarımızı geri dönüşüm kutularını aktif olarak kullanmaya davet ediyorum. Çevrenizde bu kutuları kullanmayan komşularımızı da uyaralım. Ambalaj atıklarını ayrı biriktirerek hem çevremizi koruyalım, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunalım” diye konuştu.