Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sivas Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı Sivas’ta gerçekleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bürokrat ve uzmanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, odalar, sendikalar, kurum müdürleri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak çalıştayda; Sivas’ın tarihi, coğrafi, kültürel ve ekonomik değerleri ele alınacak.

"BİZ, YARIŞ BİTTİKTEN SONRA DA KOŞUYA DEVAM EDEN ATLARIZ"

"Biz, yarış bittikten sonra da koşuya devam eden atlarız" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar yönetiminde tanıtımı yapılan çalıştayda; Sivas’ın dünü, bugünü ve yarını ele alınarak şehir kimliği oluşturulacak.

Disiplinli fikir üretme ve etkili çözüm yolları bulmak için şehre, şehirlinin gözünden bakıldığı Şehir Kimliği Çalıştaylarının amacı; 81 ilimizin her birine ayrı ayrı marka değeri kazandırmak.

TEK YUMURTA İKİZİ YAPILAR

Çalıştayda; bugünkü yapıların esas kullanım amaç ve doğalarından uzak, yapay, soğuk ve birbirine benzer özellikte oldukları, benzerlik ile elde edilmek istenen ekonomik kazançlar dolayısıyla ecdadımızdan miras kalan hassasiyetlerin büyük ölçüde kayba uğradığı belirtilerek, yatay yapılanmaya dikkat çekildi.

ÖNCE EMAR SONRA KİMLİK

Geleceğin algısı ve altyapısını oluşturmak üzere, şehrin riskleri ve avantajlarının da masaya yatırılacağı çalıştayın değerlendirme toplantısı 14 Kasım Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirilecek.