Elbistan’da bir grup vatandaş, hava kirliliğini protesto etmek ve bu konuda ihmali olduğu öne sürülen kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunmak amacıyla, ‘Temiz Bir Nefes İçin Bir İmza da Sen At’ sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Türkiye’nin en kirli havasına sahip ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alan Elbistan’da, bu durumu protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlatıldı. İlk stant Ahmet Karacabey Caddesi’nde kurulurken, kampanyaya katılarak imza atan vatandaşlar, yüzlerine taktıkları maske ile hava kirliliğini protesto etti.

Kampanyayı başlatanlardan Fatih Özcan, 10 bin imza toplamayı amaçladıklarını belirterek, hava kirliliğini önlemede görevlerini yerine getirmediği iddia edilen kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İmza kampanyası hakkında açıklama yapan Özcan, Elbistan’daki hava kirliliğinin bilinçli olarak gizlendiğini savundu. "Nefes alamıyoruz, boğuluyoruz" diyen Özcan, “Özellikle sabah erken saatlerde ve akşam saat 16.00’ya doğru başlayıp, gecenin geç saatlerine kadar çok kötü bir kirliliğe maruz kalıyor, evden dışarı çıkamıyor, çıkmak zorunda kalanlarımız da nefes alamıyor boğuluyoruz. Sürekli kül yağıyor. Görüş mesafesini bile düşüren bu kirlilik, hayatı olumsuz yönde etkilemekte, insanlar sokaklara çıkamamaktadır. Ağır sağlık sorunları yaşanmakta, ölümle sonuçlanan çeşitli hastalıklara maruz kalınmaktadır. Çocuklarımız da ciddi hastalık tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktadırlar. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Elbistan Devlet Hastanesi’nden alınan hastalık verileri de bu vahim durumu gözler önüne sermektedir” şeklinde konuştu.

10 bin imzaya ulaşmayı hedeflediklerini hatırlatan Özcan, imza kampanyasının tamamlanmasının ardından, dilekçe ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.