Merkezi Finlandiya’da bulunan bir Online Çevre (ENO) adlı uluslararası çevre kuruluşunun internet üzerinden katılım sağlayabilecek şekilde açtığı Dünya Okullararası Fidan Dikme Yarışması’nda en fazla dikimi Karaisalı Anadolu Lisesi’nin yaptığı bildirildi. Lise öğrencileri bugün de 15 bin fidanı toprakla buluşturdu.

27 Mart 2013 tarihinde Karaisalı ilçe merkezine çıkan orman yangınında 63 hektar orman yanarak kül olmuştu. Orman İşletme Müdürlüğü’nün teknik desteği ile Karaisalı Anadolu Lisesi öğrencileri yanan bu alana 15 bin fidan dikerken ENO yarışmasında il birinciliğini korumaya devam etti.

Fidanların toprağa buluşturulması nedeniyle Gülüşlü Mahallesi civarında düzenlenen törende konuşan Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, “Önemli olan bu yarışma değil, gençlerin ağaç sevgisinin yaygınlaşmasıdır. Orman vasfını kaybetmiş alanların yeniden ağaçlandırılmasını takdir ediyor ve bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da, “Adana’nın bitmek bilmeyen yeşil sevgine bir yer daha katılmıştır. Daha önce yanan bu yerlere fidan diken öğrencilerimiz müteşekkiriz. Karaisalı Anadolu Lisesi’nin bu fidan dikme yarışmasında inşallah büyük bir derece alırlar” dedi.

Konuşmalardan sonra başta Kaymakam Mehmet Tunç olmak üzere protokol mensupları sembolik fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Fidan dikme törenine katılanlar daha sonra Yerköprü Mesire Alanında 1999 yılında şehit olan Gülüşlü Mahallesinden Şehit Onbaşı Bekir Yapar isminin verildiği çeşmenin açılışını gerçekleştirdiler.

Düzenlenen törene Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, Karaisalı Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Aydın Öztürk, Emniyet Amiri Emre Erdemli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu, Orman İşletme Müdürü Cüneyt Şener ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.