Bursa Valisi Münir Karaloğlu, artık üretme bahanesiyle havayı kirletenlere müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Vali Karaloğlu, “Artık üretiyorum, istihdam sağlıyorum. Bu yüzden istediğim gibi rahat hareket ederim devri kapanmıştır" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, ’Hava Değerlerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi’ hakkında toplantı yaptı. Hava kirliliği ile ilgili toplantıya merkez ve ilçe Kaymakamlarının yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’nden de yetkililer katıldı. Karaloğlu, "Artık üretiyorum, istihdam sağlıyorum. Bu yüzden istediğim gibi rahat hareket edeyim devri kapanmıştır .Üretirken havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletmeye kimsenin hakkı yok. Bunu ihlal edenlere, gereğini yapalım. Bursa merkeziyle birlikte özellikle son dönemde kirlilikte bir artış gözlenen İnegöl üzerinde yoğunlaşalım" dedi.

Vali Karaloğlu, 26.11.2014 tarihli Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) kararı gereği, OSB sınırları dışında yeni ’tekstil boyahanesi’ kurulmasına ve kurulu olanların kapasite artışlarına izin verilmeyeceğinin altını bir kez daha çizdi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Bursa’da hava kalitesini ölçen Osmangazi’de Soğanlı ve Kültürpark, Yıldırım’da Beyazıd Caddesi, Nilüfer’de Uludağ Üniversitesi, Kestel OSB yanı ve İnegöl merkezde bulunan istasyonların verileri hakkında bilgi verildi.