Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Iğdır Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü hizmet binası TSE tarafından yüzün üzerinde kriterde yapılan incelemede enerji kullanımında cimri ve çevre dostu olarak tescillendi.

Kasım 2013’te toplamda yaklaşık yedi ayda tamamlanan hizmet binası Bakanlık misyonuna uygun olarak modern, işlevsel ve çevreci özellikleri sayesinde TSE tarafından inşaat sektörünün en prestijli belgelerinden olan Güvenli Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazandı.

Yerelin kaynaklarını ve yenilenebilir enerjiyi teşvik edici optimum çözümler sağlayan bina salınım (formaldehit, radyoaktif madde vb.) ses-ısı yalıtımı, atıkların kazanımı, doğal iklimlendirme ve ışıklandırma gibi bir çok incelemeden de tam not aldı.

Belge takdimi 27 Ekim 2014 tarihinde TSE binasında Çevre ve Şehircilik Bakanı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Bilim Sanayi ve Teknoloji müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Iğdır Valisi Sayın Davut Haner, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Ankara İl Müdürü Banu Aslan Can, Iğdır İl Müdürü H. Görkem Gençtürk’te katıldı.

Programda konuşma yapan Iğdır Valisi Davut Haner; “Iğdır Ülkemizin en doğusundaki ilimiz, dünyada üç ülkeye komşu olan tek il, Türkiye’nin en büyük dağı olan Ağrı dağına ev sahipliği yapan bir il ve artık bu ‘en’ lere bir en daha eklendi. Ne mutlu ki ilimizde yapılmış olan Çevre ve Şehircilik binası en tasarruflu ve çevreci binalarından oldu. Tüm emeği geçenlere, dönemin İl Müdürü Banu Aslan Can’a ve yeni İl Müdürümüz H. Görkem Gençtürk’e teşekkür ederim” dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve TSE Başkanı Hulusi Şentürk’te bu önemli çalışmanın tüm kurum, kuruluş ve kişilere örnek olması gerektiğini, yapılan çalışmanın gurur ve güven verici olduğuna vurgu yaptı.

Belge takdimini ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Iğdır Valisine, çalışmayı gerçekleştiren il müdürlerine ve akademisyenlere plaket verildi.