Kenya heyeti çevre ve şehircilik sorunlarının çözümüne yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ziyaret etti.

Garissa Eyaleti Başkanı Sn. Natif J. Adam ve beraberindeki heyet tarafından; bölgelerinde yaşanan çevre ve şehircilik sorunlarının çözümüne yönelik olarak Türkiye’nin bilgilerinden, birikimlerinden ve deneyimlerinden yararlanılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına resmi bir ziyaret gerçekleştirildi.

Heyetin, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile yaptığı görüşmenin ardından Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile teknik görüşmelere geçildi ve Bakanlığın ilgili teknik birimleri tarafından konu ile ilgili sunumlarla heyete bilgilendirme yapıldı.

Heyet Başkanı Natif J. Adam tarafından bölgelerindeki sorunlar dile getirildi. Türkiye’nin bölgeye yapacağı yardım ve katkılarının önemi vurgulandı. Bölgelerindeki en temel problemin çevre problemi olduğunu, bu nedenle problemlerin çözümünde Türkiye’nin desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Adam, “Bu konuda özellikle; şehir planlama ve çevre konularında teknik yardım ihtiyacımız var” dedi.

Bakanlık tarafından; öncelikle eğitim desteğinin verilebileceği ve taleplerin değerlendirileceği belirtildi ve karşılıklı iyi niyet dilekleri ile toplantı sona erdi.