Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Karahüyük Mahallesi’nde tarlada çalışan bir çiftçi, yaralı halde bulduğu leyleği, Elbistan Av Hayvanlarını Koruma Derneği’ne teslim etti.

Karayühük Mahallesi’ndeki tarlasında çalışan Aslan Erdoğan isimli çiftçi, yerde gördüğü leyleğin uçamadığını fark etti. Kuşu inceleyen Erdoğan, leyleğin yaralı olduğunu anladı. Köpeklerin saldırısı sonucunda yaralanan leyleği alarak evine götüren Erdoğan, hayvana burada yem ve su verdi. Leyleğin yarasını kendi imkanları ile tedavi edemeyen Erdoğan, hayvanı Elbistan Av Hayvanlarını Koruma Derneği’ne götürdü. Yaralı leyleği dernek başkanı Ali Haydar Yıldırım’a teslim eden Erdoğan, “Leylekler, mahallemizin çeşitli yerlerindeki yuvalarına her sene bu zamanlar geliyor. Tarlalarda buldukları böcekler ve diğer şeylerle besleniyorlar. Yaralı olarak tarlada bulduğumuz hayvan da bu leyleklerden birisi. Köpeklerin saldırısına uğramış sanırım. Koruma altına aldık, eve götürüp yem verdikten sonra da Av Hayvanlarını Koruma Derneği’ne teslim ettik. Onlar da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine verecekler. İnşallah gerekli tedavisinin ardından da tekrar doğaya dönebilecek” dedi.

Av Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Ali Haydar Doğan ise, “Aslan Erdoğan kardeşimiz önemli bir duyarlılık örneği sergilemiş. Yaralı olarak bulduğu leyleği bize teslim etti. Biz de dernek olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçtik. Onlar, bu kuşun tedavisini yapacaklar. Daha sonra da doğaya salınabilecek inşallah” ifadelerini kullandı.