Mersin’in Silifke ilçesindeki açık cezaevinde yatan 48 mahkum Çamlık alanında “Temiz Silifke” parolasıyla temizlik çalışması yaptı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığının organizesi ile Silifke Cezaevi ve Silifke Belediyesi’nin “Temiz Silifke” projesi kapsamında 48 mahkum, Silifke’de Çamlık alanında çevre temizliği işlerinde çalışmaya başladı.

Silifke Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan ve tutum ile davranışlarında olumlu gelişmeler göstererek iyi hal kazanan ve açık cezaevine alınan hükümlülerden 48’i kurum ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut arasında imzalanan protokolle Silifke’nin öncelikli olarak Çamlık alanında daha sonra sahillerde çevre temizliğine başladı.

Hükümlüler tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve denetleyen Cezaevi İkinci Müdürü Muzaffer Genç, yaptığı açıklamada, hükümlülerin daha önce de temizlik işlerinin yapılmasında görev aldıklarını, alınan bu işleri layıkıyla yerine getirdiklerini, yapılan bu tür çalışmalardan işverenlerden ve halktan olumlu tepkiler geldiğini belirtti.

Genç, ayrıca çalışmanın hükümlüleri motive ettiğini, sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırdığını, boş oturmak yerine ülke ekonomisine katkıda bulunarak vatandaşlık görevlerini yerine getirmenin onları mutlu ettiğini söyledi.

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar ise, “Büyükşehir Yasası ile birlikte bilindiği gibi Silifke köyleri ve beldeleri ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesine katıldı. Alanımız genişledi. Özellikle temizlik işlerinde çalışacak eleman yetersizliği nedeniyle hükümlüler bizlere yardımcı oluyor. Silifke Cumhuriyet Başsavcımız, Silifke Cezaevi Müdürümüz ile birlikte Silifke Belediyesi olarak “Temiz Silifke” proje kapsamında çevre temizliği yürütmekteyiz. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.