Bursa’nın Ürünlü Mahallesi’nde hayvanların otladığı meranın hipodrom olacağı iddiası vatandaşı ayaklandırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dozer ve kamyonlarıyla düzleyip yol açtığı alan için ‘mera vasfının kaldırılması isteği’ ile Mera Komisyonu’na başvurduğunu iddia eden köylülere destek, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden geldi. Merada bir araya gelen köylüler ve yetkililer, 150 dekarlık alanın mera olarak kalması için çağrıda bulundu.

Köylüler, ellerine aldıkları pankartlarla meraya akın ederek, ‘Mera bizimdir, bizim kalacak’, ‘Meralar kalsın, hayvanlar özgür olsun’ diye sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Hipodrom yapılması ile köyde hayvancılığın tamamen öleceğini belirten köylülere destek veren Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy, “150 dekarlık bir mera alanında yapılan düzenlemenin sorgulanması üzerine vatandaşlar meraları kaybetme korkusu yaşıyor. Herhangi bir proje, bir plan değişikliği kararı veya mera değişikliği tahsis kararı da yok. Mera komisyonuna başvuru yapılmış ancak daha sonuçlanmadan burada birtakım düzenleme yapılmaya başlanmış. Köylülerin, hayvanların otladığı mera alanının köylünün haberi ve izni olmadan bölge parkına dönüşmesi için çalışmalar başlatılmış” şeklinde konuştu.

Rahvan at yarışlarının yapılmasında bir sakınca olmadığını dile getiren Ürünlü Mahalle Muhtarı Nihat Algan, “Buranın mera kalmasını istiyoruz. Burayı elimizden alarak hipodrom yapmak istiyorlar. Biz de burada toplanarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Biz imza topladık, verdik. Burada meradan başka bir şey istemiyoruz. Burada sadece bin tane koyun otluyor. En az bin tane de büyükbaş hayvan otluyor” dedi.

Köylülerden Ayşe Göktaş ise, bu meranın da hipodrom yapılması ile geçim kaynakları hayvancılığın tamamen biteceğini söyledi.