Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, Ordu’da bu yıl fidan üretimi çalışmaları kapsamında 2 milyon 250 bin adet fidan üretiminin planlandığını söyledi.

Ordu’da 2016 yılında yaklaşık 1.5 milyon adet fidan üretildiğini belirten Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, “2017 yılında 2 milyon 250 bin adet fidan üretimi planlandı. Planlanan bu üretimin tamamı gerçekleştirilecektir. Yetiştirilen fidanların çoğu gerçek ve tüzel kişilerin taleplerinin karşılanması maksadıyla satışı yapılmakta, geri kalan fidanların da ücretsiz olarak ‘Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Kanunu’ kapsamında belediyelere, muhtarlıklara, okullara, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara dağıtılmaktadır” dedi.

Orman köylüsüne yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Kodalak, “Bu yıl orman köylüsüne üretim, ağaçlandırma, silvikültür ve fidanlık işlerinde istihdam sağlanacaktır. Bütün bunlar için 21 milyon 353 bin TL kaynak aktarılacaktır. 2017 yılında Ordu ilinde 89 orman köylüsüne süt sığırcılığı, mantolama konularında ORKÖY kredisi kullandırılacaktır. Kredi verilecek mahalleler tespitleri yapıldı. Başvuru sahiplerinin talepleri değerlendirilmektedir” diye konuştu.