İnegöl Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir fabrikanın bahçesindeki 50 yetişkin ağacı ilçe içinde oluşturulan koruluğa nakletti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen özel araçla sökülen ağaçlar, Mahmudiye Mahallesi’nde oluşturulan koruluğa nakledildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, çevre hususunda hassas olduklarını belirterek, "Bugüne kadar çevre alanına önemli çalışmalara imza attık. İlçemizin tabiî güzelliklerinin korunması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir İnegöl bırakmak için çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu görev ve sorumluluklarımız doğrultusunda hareket edip, altına imzamızı attığımız her projede, çocuklarımızın daha temiz ve daha yeşil bir çevrede yaşayabilmesini hedefliyoruz. Bugün burada yaklaşık 50 yetişkin ağacı bulundukları yerlerden sökerek koruluğa diktik , onları yine toprakla buluşturduk. Bu yetişkin ağaçların yok olmasının önüne geçmiş olduk” dedi.

Kansu, daha evvel OSB köprülü kavşağı inşaatı dolayısıyla Bölge Trafik İstasyonu binasının önündeki ağaçları da aynı koruya naklettiklerini hatırlattı.