Babasını örnek alarak 4 yaşında atık pil toplamaya başlayan Zeynep Kılıçsallayan, bu davranışıyla kendinden büyük insanlara ve yaşıtlarına örnek oldu.

Kahramanmaraş’ın Karamanlı Mahallesi Şehit Sezgin Ördek Sokak üzerinde ikamet eden Kılıçsallayan ailesinin 3 kız çocuğunun ortancası olan Zeynep Kılıçsallayan, arkadaşlarına oyuncaklarında eskiyen pilleri doğaya atmamasını istedi.

Okulundan evine gelen kadar yolda atık pil toplayan Zeynep Kılıçsallayan, bir yıl içerisinde yaklaşık 250 kilogram atık pil topluyor.

Topladığı hurda pilleri babası Muhammet Kılıçsallayan’a teslim eden küçük Zeynep, “Ben 2 yıldan beri eski pil topluyorum. Bu zamana kadar çok fazla pil topladım. Biriktirdiğim pilleri babama teslim ediyorum. Ben büyüklerimizin ve arkadaşlarımın eskiyen pillerini sokağa atmamalarını istiyorum. Çünkü atık pil yüzünden doğamız denizlerimiz kirleniyor” dedi.

Kızının topladığı pilleri yılda bir belediyeye telsim ettiğini belirten baba Muhammet Kılıçsallayan, “Biz doğa sporlarıyla ilgileniyorum. Bundan dolayı doğanın kirlenmemesi adına atık pillerin doğaya verdiği zararı önlemek için çocuklarım kendi olanaklarıyla böyle bir çalışma başlattı. Bize destek oldu. Yıl içerisinde yaklaşık 250 kilogram pil toplanıyor. Ben de çocuklarımla birlikte atık pilleri belediyeye teslim ediyorum” dedi.