Engelsiz Pedallar Derneği üyeleri, Bartın’ın Saraylı köyündeki ağaç kesimini protesto etmek için bisikletlerini ağaçlara zincirledi.

5 günde bisikletleriyle İstanbul’dan Bartın’a gelen Engelsiz Pedallar Derneği üyeleri, Zonguldak Bartın arasına yapımı planlanan enerji iletim hattı için ağaç kesimi yapılan Saraylı köyünde bisikletlerini ağaçlara zincirleyerek, bir basın açıklaması yaptılar.

Bartın Platformu üyeleri ile Saraylı köyüne gelen Engelsiz Pedallar Derneği üyeleri, ilk önce ağaç kesimi yapılan alanda inceleme yaptı. Grup üyeleri daha sonra bisikletlerini ağaçlara zincirledi. Engelsiz Pedallar Derneği Sözcüsü Samet Aksuoğlu ise bir basın açıklaması yaptı. Aksuoğlu, "Bugün 5. gün ve Bartın’a ulaştık. Yağmura, çamura inat, İstanbul’dan buraya ağaçların kesildiği Saraylı köyüne ulaştık. Burada 47 bin ağaç kesilecek. Bin 500’ü kesilmiş durumdadır. Termik santralin yapımı için izin de çıkmamış. Biz ise bu durumu protesto ekmek için, herkesin çocukluğunda karne hediyesi olan bisikletle yapalım istedik. Bisikletlerimize atladığımız gibi buraya kadar pedal çevirerek geldik. Burada aslında bir çözümünde alternatifinde bisiklet olduğunu göstermek. Grileşen, betonlaşan hayatımıza, mahkum olduğumuz fosil yakıtlara tek kurtarıcı ve göz kırpan çok basit bir çözüm; bisiklet var" dedi.

Engelsiz Pedallar Derneği’nin görme engelli üyesi Sadriye Görece ise, "Evrensel tasarım denilen şey gerçekleşirse, herkes için yaşanılabilir bir dünya, herkes için erişilebilir bir dünya kazanılırsa, biz engelli kavramının da ortadan kalkacağına inanıyoruz" diye konuştu.