Saraçoğlu Mahallesinin dönüşümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Saraçoğlu Mahallesi ve Çevresi Geleceğini Arıyor" adlı Ulusal Proje Fikir Yarışması düzenlenecek.

Proje fikir yarışmasının amacı; Saraçoğlu Mahallesini odak alarak kültürel mirasın korunarak, yaşayarak ve yeniden işlevlendirilerek yaşatılması olacak. Ayrıca, Ankara’da mekânsal ve çevresel olarak özellikli olan yapı ve alanlara yönelik alternatif önermelerin fikri boyutta oluşturulması amaçlanıyor.

SARAÇOĞLU MAHALLESİ ÇEKİM MERKEZİ OLMALI

Ankara kent merkezi ve çevresinin 24 saat yaşayan bir çekim merkezi olarak biçimlendirilmesi, yarışmaya açılacak olan alanların yeniden işlevlendirilerek değerlendirilmesi için kamuoyu oluşturulması, kentin tüm aktörlerinin Ankara’ya yönelik proje süreçlerine katılımlarının sağlanması, mekanların fiziksel dönüşümlerinin sosyal yaşama olan etkilerinin açığa çıkarılması ana kriter olarak belirlendi.

YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenecek yarışmaya katılmak için bazı şartlar öngörülüyor. Üniversitelerin mimarlık, peyzaj, şehir planlama, kentsel tasarım bölümlerinden mezun olunması ve TMMOB’a bağlı meslek odalarına üye olunması gerekiyor.

Yarışmaya katılmak isteyen yarışmacılar, Saraçoğlu Mahallesi ve Çevresi Geleceğini Arıyor Ulusal Fikir Yarışması şartnamesi ve eklerini http://saracoglugeleceginiariyor.org adresi üzerinden ücretsiz olarak temin edebilecek.