Sayıları her geçen gün azalan ve Erzurum’da zabıta ekipleri tarafından yaralı olarak bulunan iki keklik, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında yapılan tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

Erzurum’da zabıta ekipleri tarafından yol ortasında yaralı halde bulunan iki keklik, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı yetkililerine teslim edilerek tedavi altına alındı. Barınak yetkilileri tarafından yapılan tedaviler sonucunda iyileşen keklikler, doğal yaşama bırakılmayı bekliyor. Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağındaki yetkililerin özel olarak ilgilendiği keklikler, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Hayvan barınağı yetkilileri, keklikler yaralı halde geldiklerin ve gerekli tedaviler sonucunda sağlıklarını kavuştuklarını söyledi. Yetkiler, ”Zabıta ekiplerimiz yolda bıldırcın bulmuşlar ve bizi aradılar. Bizim ekiplerimiz de yola çıkarak yaralı keklikleri alıp barınağa getirdiler. Keklikler buraya geldiklerinde kanatlarından yaralılardı. Belki de birileri vurmaya çalıştı, o şekilde yaralanmış olabilirler. Bizim uzman ekiplerimiz tarafından yapılan tedaviler sonucunda keklikler sağlığına kavuştu. Kekliklerin şuanda sağlık durumu gayet iyi. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından keklikleri doğal yaşama bırakacağız” dedi.