Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı’nın illerdeki hava kirliliğini kontrolü ve önlenmesi amacıyla yayınladığı genelgeye göre 2014-2015 kış sezonunda da Siirt il merkezinin 1. grup, tüm ilçeler 2. grup kirli iller kapsamında yer aldığı açıklandı.

Toplantıda alınan kararda, 2014-2015 kış sezonunda Siirt şehir merkezinde kamu kurum, kuruluş, idare binaları, lojmanları, müstakil ev, iş yeri ve apartmanlarda hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliğinde belirtilen standartlardaki yerli ve ithal kömürlerin kullanılacağı belirtildi. Kararda, ısınma amaçlı il ve ilçelerde kullanılacak yerli ve ithal linyit kömürlerin özellikleri ve sınırları hakkında bilgi verildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılacak kömürlerin belirtilen standartlarda olması ve ilgili yönetmelik ile genelgede belirtilen hususlara uyulması gerektiği ifade edildi.

Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Dilşad Taşkın, Siirt içindeki katı yakıt ihalelerine katılacak olan ithalatçıların ithalatçı kayıt belgesi, üreticilerin uygunluk izin belgesi, dağıtıcıların herhangi bir ilden alınan dağıtıcı kayıt belgesi, satıcılar ise herhangi bir ilden alınan katı yakıt satıcısı kayıt belgesi ile katılabileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, Siirt Belediye Başkanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü, Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve SİBADAŞ Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi yetkililerin katıldığı toplantıda, kararlar oy birliğiyle alındı.