SunExpress, çevre dostu dördüncü hava yolu oldu.

SunExpress, dünyada 190’dan fazla hava yolu şirketlerinin çevre duyarlılığı ve karbon emisyonu konusunda değerlendirildiği Atmosfair Airline Index (AAI) 2014’de, orta mesafe uçuş gerçekleştiren hava yolu kategorisinde dünya üçüncüsü, bütün kategorilerde dünya dördüncüsü ve charter kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Atmosfair’in karbon emisyon salımı etkinliğine göre bütün dünyada 190’dan fazla hava yolu şirketinin değerlendirmeye alındığı endeks, bu yıl Peru’da düzenlenecek İklim Konferansı öncesi açıklandı. Çevreye karşı duyarlılığını artarak sürdüren Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, tüm hava yolları, uzun, orta, kısa mesafeli ve charter uçuş kategorilerinde çevre dostu hava yolları endeksinde, 190’dan fazla hava yolu şirketi arasında tüm hava yolları dünya sıralamasında dördüncü oldu.

SunExpress’in 145 hava yolu şirketinin yer aldığı orta mesafeli uçuşlar kategorisinde 80.5 puanla üçüncü, charter kategorisinde ikinci sırada yer alarak çevre dostu olma konusundaki başarı ve kararlılığını sürdürdüğü bildirildi.

2012’de çevreye olan katkıları ve gösterdiği duyarlılık nedeniyle Yeşil Hava Yolu ve 2014’de de Engelsiz Hava Yolu sertifikası ile ödüllendirilen SunExpress, Türk Sivil Havacılığında hem Yeşil hem de Engelsiz Hava Yolu sertifikaları ile ödüllendirilen ilk hava yolu oldu.