Taha Carım Bulvarında incelemelerde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Taha Carım bulvarı 4. Etap yol çalışmasının da tamamlandığını şu anda çevre düzenleme çalışmaların devam ettiğini bu yol ile trafiğinin nefes alacağını ve sadece ulaşımda değil ekonomiye ve sosyal yaşama da katkı sağlayacağını söyledi.

Toplam 5000 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde

7 mahalleyi kapsayan ve Taha Carım bulvarının aslında bir ekonomi olduğunu çünkü çok yönlü bir gelişmeye katkı sağlayacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak Taha Carım Bulvarı 4. etap halinde inşa edildi. Çünkü 7 mahalleyi kapsayan toplam 5 km bir yol çalışması yaptık. Öncelikle kamulaştırma ile yüksek gerilim hattını alta aldık. Bu bölgede yol ile trafik akışı daha etkin, verimli ve güvenli hale getirildiği gibi bölgenin planlı yapılanmasına, modern çok katlı binaların inşaatına, dolayısı ile ekonomiye ve sosyal yaşamın değişmesine ve gelişmesine katkı sağlayacaktır. Taha Carım Bulvarı; Kazım Karabekir Mahallesi TOROS CADDESİ ile Esentepe Mahallesi GİRNEŞEHİTLER CADDESİNİ birbirine bağlamıştır. Dolayısı ile ilçenin batı bölümünde daha kestirme bir yoldan ulaşımını sağlayacaktır. Dolayısı ile diğer yolların yükünü hafifletecektir. Ancak tek isteğimiz bu yolda da aşırı hız yapılmaması ve kurallara uyulmasıdır” dedi.

Yüksek gerilim elektrik hattı kaldırıldı

Yol çalışması sırasında Telekom, KCETAŞ, Kayseri Gaz, KASKİ gibi alt yapı kuruluşları ile ortak çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Taha Carım Bulvarının Melikgazi ilçesi olarak değil Kayseri şehri olarak trafikte büyük bir rahatlama ve güvenli ulaşım sağlanacağını sözlerine ekledi.