Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Çevre BENim” sloganıyla düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışması’na başvuruların son bulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevre BENim” sloganıyla çevre ve şehircilik konularında toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışması’na başvurular son buldu. 15 Eylül 2014 tarihinde başlayan başvurular, 13 Ekim 2014 tarihinde son buldu. Yarışmaya Türkiye’nin farklı yörelerinden 61 adet eser başvuru yaptı. Bu eserlerin değerlendirilmesi 22 Ekim 2014 tarihinde yapılacak. Bakanlık yetkilileri, akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek 5 eser, Bakanlık internet sitesinden ve “www.tanitimmuzigi.com” adresinden vatandaşların beğenisine sunulacak. Vatandaşların yapacağı oylama sonunda kazanan eser 5 Kasım 2014 tarihinde kamuoyuna duyurulacak.

Yarışma ile seçilen eserlerin Bakanlık tarafından yürütülen etkinlikler, fuar ve toplantılarda, her türlü dijital ortamda, medya ve reklam çalışmalarında kullanılması planlanıyor. Yarışmada birinci seçilen esere 25 bin TL, ikinci seçilen esere 10 bin TL ve üçüncü seçilen esere 7 bin 500 TL para ödülü verilecek.