Osmangazi Belediyesi’nin, öğrencilere çevre bilinci kazandırmak için düzenlediği ‘Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’, düzenlenen tatlı yarışması ile başladı.

Yarışma kapsamında gerçekleştirilen ve öğrenciler arasında büyük bir heyecana sahne olan ‘Meslek Okulları Arası Tatlı Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından madalyayla ödüllendirildi.

Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsündeki Celal Sönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, düzenledikleri ‘Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’ ile çocuklarda çevre bilincinin oluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Başkan Dündar, “Şehirlerde, yalnızca belediyeler eliyle temiz bir çevre oluşturmak mümkün değil. Bu konuda bir bilinci oluşturulmalı. Bizler de bu bilincin oluşturulması amacıyla, okullarımızda böyle bir yarışma düzenledik” dedi.

‘Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’, meslek lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ‘Meslek Okulları Arası Tatlı Yarışması’ ile renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan öğrenciler, 30 dakikalık sürede hazırladıkları tatlılarla jürinin karşısına çıktı. Yalnızca yağda kızarmış tatlıların yarıştığı yarışmada birinciliği Osmangazi İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Elmalı Çim’ isimli tatlı kazandı. İkinciliği Mustafa Celal Eğretli Kız Meslik Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Cennet Künkü’ isimli tatlı alırken, Celal Sönmez Meslek Lisesi öğrencileri de hazırladıkları ‘Kızarmış ondurma’ ile üçüncülüğü elde etti. Zamana karşı ve yağda kızarmış tatlıların hazırlandığı yarışmada Hijyen kategorisinde Necatibey Kız Meslek Lisesi, Ürün Değerlendirmede Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Performans dalında ise Osmangazi İMKB jüri özel ödülü aldı.