Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Erozyonla Mücadele Haftası münasebetiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile ‘Su ve Kuraklık’ temalı toprağa saygı yürüyüşü düzenledi.

Hamamyolu mevkiinde bulunan Saatli Park’ta toplanan öğrenciler, ellerinde dövizlerle Vilayet Meydanına kadar yürüdü. Vilayet Meydanında açıklama yapan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Halil Güngör, kuraklığın 4 milyar hektardan fazla alanı ve bin 400 milyar insanın hayatını tehdit ettiğini belirtti. Açıklamasında, kuraklık ve erozyona dikkat çeken Güngör; “TEMA Vakfı olarak su varlıklarının korunması, kuraklık ve erozyonla mücadele edilmesinin devlet politikalarında mutlaka yer alması gerektiğini vurguluyoruz. Erozyon, arazi yüzeyinin koruyucu bitki örtüsünden yoksun bulunduğu bölgelerde sıklıkla görülüyor. Bitki örtüsünden yoksun alanlar ise tarım arazileridir. Dünyada tarım arazilerinin yıllık ortalama 24 milyar tonu erozyon sebebi ile yok oluyor. Tarım alanlarımızın yüzde 59’unda, meralarımızın yüzde 64’ünde ve orman varlığımızın yüzde 54’ünde erozyon yaşanıyor” dedi.

Kuraklığın toprak içindeki yaşamsal döngünün bozulmasına neden olduğunu vurgulayan Güngör, bozulan toprağın erozyona karşı hassas hale geldiğini sözlerine ekledi.