Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “TOKİ, yeni bir hedef ve heyecanla şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine taşıyacak değişimlerin adımlarını atmaya başladı” dedi.

TOKİ ile iştiraki Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Törende yaptığı konuşmada bugünün beklentileri ve ihtiyaçlarının dünkünden farklı bir konuma geldiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin bu çerçevede yeni bir hedef ve heyecanla şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine taşıyacak değişimlerin adımlarını atmaya başladıklarını söyledi. Turan, “TOKİ olarak istiyoruz ki bu yarışma gibi programlarla, TOKİ ve özel sektörün projelerine örnek teşkil edebilecek nitelikte eserler ortaya konulabilsin” diye konuştu.

Turan, 62. Hükümet’in programında Başbakanın artık dikey mimariden yatay mimariye geçileceğini ifade ettiğini hatırlatarak, hükümetin çizdiği doğrultuda TOKİ olarak yeni bir vizyonla yola çıkmaya karar verdiklerini söyledi. Turan, “Bu açıdan yarışmaya katılan değerli mimarlara ve mimarlık öğrencilerine gösterdikleri gayret ve hazırladıkları projeler için bir kez daha teşekkür etmek isterim. Çünkü çok önemli bir amaç için buradalar. Her biri birbirinden değerli eserlerini emeklerini ortaya koydular. Kazansın kazanmasın bütün bu eserlerle yeni projelere ilham kaynağı olacaklarına eminim” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda büyük bir gelişim kaydettiğine işaret eden Turan, şehirlerin büyüdüğünü, insanların hem sosyal hem de ekonomik anlamda zenginleştiğini söyledi.

“TOKİ ŞEHİRLERİMİZİ GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNE TAŞIYACAK”

Turan, “Buna bağlı olarak da en başta hükümetimizden, sektörden ve TOKİ’den yeni açılımlar beklemektedirler. Bugünün beklentileri ve ihtiyaçları dünkünden farklı bir konuma gelmiştir. TOKİ bu çerçevede yeni bir hedef ve heyecanla şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine taşıyacak değişimlerin adımlarını atmaya başlamıştır. Geçmiş dönemde imkanlarımız çerçevesinde milyonlarca dar gelirliyi ev sahibi yaptık. Bugünse bu başarıların, kazanımların artık yetmediğini görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

TOKİ olarak bu zamana kadar yapılanların verdiği güven ve özeleştiri imkânıyla artık yeni bir dönemi başlatmak istediklerini ifade eden Turan, vatandaşlara huzurlu bir hayat sürebilecekleri yaşam alanları ve estetik konutların bulunduğu mahalleler imar etmek isteklerini bildirdi. ‘Barınma merkezi’ anlayışıyla değil, sosyal donatılardan çevre düzenlemelerine, estetiği gözeten konforlu yaşam alanlarıyla öne çıkan projeler gerçekleştireceklerini söyleyen Turan, yeni konut projelerinin vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde olmasına dikkat edileceğine vurgu yaptı.