Mersin’in Mut ilçesinde vatandaşların yaralı olarak bulduğu ak pelikan (Pelecanus Onocrotalus), Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü Mut Şefliği tarafından veteriner hekime yaptırılan tedavisinin ardından doğal yaşam ortamına bırakıldı.

İlçeye bağlı Dağpazarı, Çivi ve Ballı mahalleleri civarında yaralı halde ak pelikan bulunduğu bildirildi. Yaralı pelikanı bulan vatandaşlar, olayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü Mut Şefliğine haber verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü Mut Şefliğine getirilen pelikan, veteriner hekime tedavi ettirilerek 3 gün boyunca karantinaya alındı.

Tedavisini tamamladıkları pelikanın bir süre karantinada kaldığını ifade eden Mersin Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Çörtük, yaptığı açıklamada, “Bu tür durumlarda bize ulaştırılan bütün hayvanları tedavilerini yapıyoruz. Yaraları nedeniyle beslenemeyen hayvanlarımızın beslenmesini de biz yapıyoruz. Son olarak bize getirilen pelikanın sadece tırnağında bir yara vardı. Veteriner hekime götürerek tedavi ettirip birkaç gün karantinaya aldık. Şuan tedavisi bitip normale döndü. Artık pelikanı doğal ortama bırakacağız” dedi.

Çörtük, ak pelikanın su kenarındaki sazlıklarda, koruma alanlarında, platformlar üzerine saz ve su bitkileri ile yuva kurduklarını belirterek, "Batı ve Orta Anadolu sulak alanlarında ürerler. Ülkemizde ise yaz göçmeni olduğunu, özellikle Mut ilçemizin kuş göç yolu üzerinde bulunmasından dolayı biyoçeşitlilik anlamında zengin. Vatandaşlarımızdan ise bu gibi durumlarda doğada yaralı yaban hayvanı gördüklerinde veya bulduklarında kurum yetkililerine haber vermelerini istiyoruz" diye konuştu.